Nye vinduer før sommeren?

Dagene blir lengre og lysere - og avslører raskt møkkete og gamle vinduer..

Våren er den store dugnadstiden, og vi blir ekstra ivrige etter å pusse opp og fornye hjemme, både inne og ute. Mange oppdager for eksempel at vinduene trenger utskiftning. Hva bør du egentlig huske på hvis det er på tide å skifte ut slitne vinduer hjemme?

 

Dårlig tid? 
Ta en titt på vårt utvalg av toppsving, innadslående, topphengslet og balkongdører med kort leveringstid.
Disse finner du markert med grønt i vår prisliste.

Torvmoen Fasade Nett

 

NÅR BURDE VINDUENE BYTTES?

Trekker det fra vinduene dine er det et sikkert tegn på at du bør skifte til nye og bedre isolerte vinduer.

"Vinduet bør byttes hvis det trekker eller glasset er punktert" sier Vidar Ørebek, Produktsjef i Uldal.

Fakta: Nye vinduer isolerer bedre mot kulde og behovet for å fyre blir mindre, noe som dermed gir lavere strømregning.

"Det har skjedd en stor utvikling de siste årene på isolasjonsevnen i vinduer. Derfor anbefaler vi også å bytte vinduer, som er produsert før år 2000 hvis du ønsker bedre isolering" legger Ørebek til.

 

PERFEKT FOR NORSKE FORHOLD

I Norge har vi all slags vær og vind. Derfor er det spesielt viktig å bruke materialer som er solide og robuste til boligen din. Visste du at Uldal har vært på markedet helt siden 1942 og er eksperter på norske værforhold? Vi er nå blant landets ledende produsenter av vinduer og etterstreber kvalitet og pålitelighet.

 

GLASSTYPER FOR ENHVER SMAK

Uldal er en solid leverandør for alle som ønsker riktige og holdbare vinduer og dører, både til nybygg, påbygg og rehabilitering. Uldals produkter er norskproduserte. Det finnes et stort utvalg av vindustyper og glassvalg, alt fra støydempende og solskjermende til selvrensende og brannhemmende glass.

Finn ut mer om vinduene fra Uldal.

 

DEMPE SOL OG STØY?

Vinduer leveres med en standard glasstype, men kan oppgraderes med en mengde funksjoner. Noen av Uldals mest brukte tilvalg er soldempende vinduer der de nyeste glassene demper den direkte solvarmen på samme nivå som en persienne! Ellers er Uldals vanlige 2-lags glass fremdeles det mest brukte valget, men flere og flere benytter seg av 3-lags glass for bedre isolasjon.

I tillegg har Uldal vinduer med støydempende glass som leveres i flere kategorier, avhengig av hvilket krav til støydemping du har.

 

KAN VASKES FRA INNSIDEN

Når det gjelder vindustype er det spesielt én type som er populær.

"Vi har mange etterspurte Uldal-produkter, men det mest populære produktet er Toppsving-vinduet. Et veldig praktisk vindu, som du kan vaske fra innsiden. I tillegg er dette vinduet et prisfornuftig valg" forklarer Vidar Ørebek, produktsjef i Uldal.

 

4 ENKLE TIPS

Det er flere ting du bør tenke på når du skal velge nye vinduer.

1. Finn ut hvilken vindusstørrelse som er riktig for ditt hus.

2. Hva slags glasstype har du behov for?

3. Bestem deg for hva slags åpningstype du skal ha på vinduet: skal vinduet åpnes innover eller utover?

4. Ønsker du sprosser, hvilken type da?

 

ENKELT VEDLIKEHOLD

Når du skal bytte vinduer er det lurt å tenke på kommende vedlikehold, og velge vinduer som krever lite arbeid. Alle hvitmalte vinduer og dører fra Uldal leveres med hvit aluminium glasslist i bunn og hvite PVC glasslister i topp og sider. Ved senere vedlikehold er dette en kjempefordel slik at du slipper å tenke på maskering utvendig.

BRUK FRITIDEN PÅ ANDRE TING!

I tillegg kan Uldal-vinduer og dører leveres med aluminiumsbekledning, som gir mindre vedlikehold. Aluminiumsbekledningen skal ikke males, og kun en lett vask holder vinduene pene år etter år.

Hvis du i tillegg er opptatt av miljø så er Uldal-vinduene laget i rent tre, og er optimalisert for energi- og miljøsparing. Produktene har ingen farlige isoleringsmateriell og inneholder ikke spesialavfall. 

Hentet fra 
BYGGMAgasinet